Ingredients
-
0.5 burk Löjrom
-
150 g Västerbottenost
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 st Rödlök
-
5 kvistar Dill
-
Flingsalt
-
Pizzadeg
Directions
Supergod löjromspizza med creme fraiche, västerbottenost, rödlök, löjrom och dill. En väldigt lyxig och god pizza som funkar både som förrätt och middag. Receptet nedan är för 1 pizza, mängden topping kan du sjävklart variera men måtten är hur mycket jag hade på ett ungefär.
Pizzastenen jag använder hittar du här
Recept på god pizzadeg hittar du här: Luftig, krispig och god pizzadeg
Steps
1
Done
|
Värm ugnenVärm ugnen till 250 grader. Har du en pizzasten så värm upp den också eller så kan du använda en långpanna/plåt. |
2
Done
|
Stretcha ut degen och skapa kanter med fingrarna. Bre på creme fraiche och strö sedan över västerbottenost. Grädda pizzan i ca 10-12 min eller tills osten är smält och pizzan fått en fin färg. |
3
Done
|
Toppa pizzan med mer creme fraiche, löjrom, rödlök och dill. Avsluta med att strö över lite flingsalt. Servera direkt! |