• Hem
  • Bröd
  • Luftig, krispig och god pizzadeg
0 0
Luftig, krispig och god pizzadeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
ca 12.5 dl Tipo-00
4,7 dl Varmt vatten
3 tsk Torrjäst
1.5 msk Olivolja
1 tsk Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Luftig, krispig och god pizzadeg

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Luftig, krispig och god pizzadeg! Det här med pizzadeg är ju en riktigt vetenskap trots att det inte är så många ingredienser så finns det några faktorer som är avgörande för att få en bra pizzadeg. Jag är långt ifrån en pizzaexpert men efter att testat att lägga lite mer tid på min pizzadeg så har jag insett att det gör skillnad! Det som främst gör skillnad är valet av mjöl och jäsning. Jag använde ett mjöl som heter manitoba cream. Det eller tipo-00 är mer proteinrika än vanligt mjöl vilket gynnar jäsningen och ger en luftigare pizza.

Jag jäste min pizzadeg i kylen i 3 dagar, men det måste man inte göra. Det går bra med 1-2 dagar också, men i alla fall minst 12h!

Pizzastenen jag använder hittar du här

En något mer avancerad men väldigt god pizzadeg som kräver köksvåg finns här

Pizzarecept hittar du här:

Pizza med hemmagjord tomatsås, buffelmozzarella och ruccola

Supergod löjromspizza – recept

Nutellapizza med jordgubbar och vaniljglass

Steg

1
Färdig

Blanda mjöl, salt och jäst i en bunke. Addera olivoljan, blanda. Addera sedan vattnet och blanda runt. Knåda antingen degen på ett mjölat bord tills degen går ihop (ca 10min) eller i bakmaskin. Jag använde bakmaskin och lät degen knådas på låg hastighet i ca 8-10 min. Om degen känns klibbig kan du addera liiite lite mjöl.

2
Färdig

När degen är färdigknådad. Dela den i 4 st likastora degbollar. Detta blir då 4 st mediumpizzor. Forma varje degbit till en boll och lägg i en separat skål/matlåda tillräckligt stor för att degen ska kunna dubbla i storlek. Ringla över lite olivolja över degen och smeta ut den över degbollen. Täck degen och låt nu jäsa i kylen i mellan 12h till 3dagar. Rekommenderar att jäsa minst 1-2 dag för godare resultat.

3
Färdig

Ska du äta pizzan samma dag?

Då kan du låta degen jäsa i rumstemperatur i ca 1h innan du bakar av den.

4
Färdig

Om du jäser i kyl i 1+ dag

Ta ut degen minst 45 min innan du ska baka av den så att den får stå rumstemperatur

5
Färdig

Dags att göra pizza

Stretcha ut degen (kavla inte) på ett lätt mjölat bord med hjälp av näven. Om degen är svår att stretcha ut kan du låta den ligga i några minuter så blir det lite lättare.

6
Färdig

Lägg på önskade tillbehör.

7
Färdig

Grädda pizzan på 250 grader på en pizzasten eller uppvärmd plåt i ca 10-12 min eller tills pizzan har fin färg.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
vegansk bönburgare
Föregående
Veganska bönburgare med barbequesås
pizza med tomatsås och buffelmozzarella
Nästa
Pizza med hemmagjord tomatsås, buffelmozzarella och ruccola
vegansk bönburgare
Föregående
Veganska bönburgare med barbequesås
pizza med tomatsås och buffelmozzarella
Nästa
Pizza med hemmagjord tomatsås, buffelmozzarella och ruccola

3 Comments Dölj kommentarer

Kommentera