Ingredients
-
1 st Zucchini
-
1 st Paprika röd
-
3 st Morötter
-
1 burk Minimajs
-
300 g Skogschampinjoner
-
300 g Risnudlar
-
3 st Vitlöksklyftor
-
Rapsoljaatt steka i
-
Såsen
-
3 msk Japansk soya
-
0.25 dl Oystersås
-
2 msk Kinesisk soya
-
1 msk Strösocker
-
1 msk Sesamolja
-
1.5 tsk Majsstärkelse
Directions
En god vegetarisk wok med grönsaker och risnudlar. Jag använde paprika, skogschampinjoner, morötter, zucchini och minimajs. Men föredrar du någon annan grönsak mer kan du självklart byta ut mot den! Nudlarna jag använder i woken är 10 mm breda risnudlar som jag köper på asiatiska livmedelsbutiker. De är supergoda och kan verkligen rekommendera dem! De ger mer tuggmotstånd och konsistens än smala nudlar.
Steps
1
Done
|
Börja med att hacka/strimla alla grönsaker i olika former. Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen. Använd en visp för att lösa upp majstärkelsen. |
2
Done
|
Stek grönsakerna i omgångar med pressad vitlök och olja. Jag börjar med paprikan sen morötter och zucchini och sist skogschampinjonerna. De ska inte vara helt genomstekta utan fortfarande ha lite krisp i sig. När sista grönsaken ligger i pannan och nästan är klar, ös ner övriga stekta grönsaker och blanda ihop tillsammans med minimajsen. Tillsätt nudlarna och såsen. Blanda ihop med hjälp av 2 slevar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon sås. |
3
Done
|
Servera woken direkt med lite sötsursås! |