Ingredients
-
10 dl Havregryn
-
4 dl Rågflingoralternativ mer havregryn
-
1 dl Solrosfrön
-
1 dl Pumpafrön
-
3 dl Hasselnötter
-
1 dl Valnötter
-
5 st Dadlar
-
Blöta ingredienser
-
2 dl Vatten
-
1 dl Honung
-
0.5 dl Rapsolja
-
1.5 msk Kanel
Directions
Hemmagjord granola med hasselnötter och dadlar. En väldigt god granola som du snabbt svänger ihop. Du kan addera annan torkad frukt i slutet om du vill de. Jag adderar färska dadlar innan gräddning så att de blir lite sega men du kan tillsätta dem efteråt om du föredrar det!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 150 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Blanda alla torra ingredienser (havregryn, rågflingor, solrosfrön, sesamfrön, grovhackade valnötter och grovhackade hasselnötter). Har du inte rågflingor kan du tillsätta mer havregryn. |
3
Done
|
Blanda vatten, olja, honung och kanel i en kastrull och vispa på låg värme tills honungen lösts upp (den ska inte bli för varm). Vänd sedan ner i de torra ingredienserna och nyp ihop med fingrarna. |
4
Done
|
Sprid ut granolan på plåtarna och toppa med lite färska dadlar. Jag slänger på dadlarna innan gräddning för att jag gillar när de blir något sega, men vill du hellre ha dem mjuka kan du slänga i dem efter gräddningen. |
5
Done
|
Låt granolan svalna och förvara sedan i burkar. |
2 Comments Hide Comments
Tack Emilia, så god granola. Valde att trots jul så blev det den ”vanliga”.
Så kul och inspirerande det är i din Matinspo.se.
Tack snälla Lotta! <3