Ingredients
- 1.5 dl Ljus sirap
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Vispgrädde
- 0.75 dl Kakao
- 75 g Smör
- FlingsaltValfritt
Directions
Chokladkola och flingsalt som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt, men det går även bra att hälla över i en form, eller i ischokladformar. Kolan går att förbereda i förväg och håller sig bra om du förvarar torrt och svalt. Här hittar du recept på vanlig kola.
Steps
1 Done | Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker, kakao och sirap och låt koka upp till 124 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig) |
2 Done | När den uppnår 124 grader häll då upp den i silikonformar, formar for ischoklad eller i en mindre form klädd med bakplåtspapper och strö över flingsalt (valfritt). Låt kolan svalna och stelna innan du rullar den i smörpapper eller delar den. Förvara den sedan torrt och svalt. |