Ingredients
-
2 dl Vispgrädde
-
1.75 dl Strösocker
-
1 dl Ljus sirap
-
2 tsk Vaniljsocker
-
100 g Vit choklad
-
50 g Rumstempererat smör
Directions
Otroligt mjuk och god vaniljfudge. Fudge tillagas på liknande sätt som kola, skillnaden är att man tillsätter smör och choklad när kolan är choklad. Just chokladen gör så att man får den där fudgiga konsistensen.
Steps
1
Done
|
Blanda grädde, sirap, vaniljsocker och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt puttra på medelvärmen tills den uppnår 123 grader. Rör om då och då, men inte för ofta. |
2
Done
|
När fudgen uppnått 123 grader - ta bort den kastrullen från plattan. Vänta tills de slutat bubbla och blanda sedan i hackad vit choklad och rumstempererat smör. Häll sedan över fudgen i en ca 15x20 cm form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och svalna helt innan du delar den i bitar. |