Ingredients
-
300 g Rödbetor
-
3 dl Turkisk yoghurt
-
25 g Smör
-
0.5 dl Pumpafrön
Directions
Ugnsrostade rödbetor på yoghurtbädd och brynt smör. En perfekt rätt till julbordet eller som tillbehör. Rödbetor passar bra till fetaost och getost, men i det här fallet är det yoghurten som bidrar till det syrliga och feta. Tillsammans med brynt smör och rostade pumpafrön blir det en väldigt god smakkombination.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Skala och dela rödbetorna. Pensla över lite olja och salta lätt. Rost i ugnen i ca 30-40 minuter. Det beror på hur stora klyftorna är, men håll koll mot slutet och känn efter. Rosta pumpafröna under tiden. |
3
Done
|
Bryn smöret. Vispa upp yoghurten så att den får en något krämigare konsitens och lägg över på ett fat. Lägg på rödbetorna, ringla över de brynta smöret och toppa med pumpafrön och flingsalt. |