Ingredients
-
Kycklingspett
-
600 g Kycklingfilé
-
2.5 tks Gul gurry
-
1 tsk Gurkmeja
-
1 msk Fisksås
-
2 msk Japansk soya
-
1 tsk Farinsocker
-
1 st Vitlöksklyftor
-
3 cm Ingefära
-
0.75 dl Gräddegår bra med valfri sort
-
Jordnötssås
-
2 dl Jordnötssmör
-
2 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
2 tsk Farinsocker
-
2 cm Ingefära
-
1 dl Vatteneller mer, beror på hur tjock eller löst ditt jordnötsmör är
-
1 tsk Chiliflakes
-
Övrigt
-
Ris
-
Jordnötter
-
Chili
Directions
Kyckling satay – kycklingspett med jordnötssåd marinerade i curry. Serveras tillsammans med och gurksallad. Satay betyder grillat kött på spett och är en populär rätt i det sydasistiska köket. Jag grillade mina spett i elgrill men det går lika bra i ugn eller i panna.
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingen (minst 1h men gärna längre)Börja med att blanda ihop alla ingredienser till marinaden och tärna kycklingen. Marinera kycklingen i minst 1h men gärna över natten eller dagen. |
2
Done
|
Grilla ellerNär kycklingen är färdigmarinerad trä bitarna på spett. Tillaga kycklingen på elgrill, i ugn eller i panna. |
3
Done
|
JordnötssåsBlanda jordnötssmör, ingefära, vitlök, japansk soya, saft från en halv lime, farinsocker och eventuellt lite chiliflakes (går bra med chilisås också) och vatten. Mixa ihop. Späd med mer vatten om såsen är för tjock. Smaka av med soya för mer sälta, farinsocker eller honung för mer sötma och lime för mer syra. |
4
Done
|
ServeraServera kycklingspetten med ris och jordnötssåsen. Toppa med jordnötter och chili. Servera en fräsch gurksallad tills. |