Ingredients
-
225 g Smör
-
3 st Ägg
-
3.5 dl Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
1.75 dl Vetemjöl
-
2.5 dl Kakao
-
1 nypa Salt
-
Mjölkchokladganache
-
1.25 dl Grädde
-
150 g Mjölkchoklad
Directions
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache. Det finns olika typer av brownies – vissa är lite mer luftiga med en tunn skorpa och andra är mer segmjuka och fudgy. Det här receptet är det sistnämnda – ett recept där vi inte vispar in för mycket luft utan smälter samman ingredienserna så det blir en len och härlig smet. Resultatet blir supergott!
Här är det fritt fram att addera nötter eller chokladbitar i din brownie.
Brownien är bakad i en 20×20 cm form. (adlink)
Steps
1
Done
|
BrownienSätt ugnen på 150 grader. Klä och smörj en kvadratisk form som är 20x20 cm. |
2
Done
|
Tärna smöret. Smält smöret tillsammans med socker och kakao i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. |
3
Done
|
Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll. |
4
Done
|
Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen. |
5
Done
|
MjölkchokladganaceGrovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör ihop och låt sedan svalna och stelna till sig i kylen (håll koll så att den inte stelnar för mycket bara, skulle det hända kan du värma upp den igen). |
6
Done
|
Servera och förvara brownienServera brownien med vaniljglass. Förvara brownien i kylen men ta fram den en stund innan servering så att den får komma ner i temperatur. |
2 Comments Hide Comments
Kan man frysa ? Hur länge går det att ha den i kylen
Det går bra att frysa! I kylen står de sig bra 4-5 dagar <3 / Emilia