0 0
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 g Smör
3 st Ägg
3.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1.75 dl Vetemjöl
2.5 dl Kakao
1 nypa Salt
Mjölkchokladganache
1.25 dl Grädde
150 g Mjölkchoklad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache

  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

  • Mjölkchokladganache

Directions

Share

Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache. Det finns olika typer av brownies – vissa är lite mer luftiga med en tunn skorpa och andra är mer segmjuka och fudgy. Det här receptet är det sistnämnda – ett recept där vi inte vispar in för mycket luft utan smälter samman ingredienserna så det blir en len och härlig smet. Resultatet blir supergott!

 

Här är det fritt fram att addera nötter eller chokladbitar i din brownie.

Brownien är bakad i en 20×20 cm form. (adlink)

Steps

1
Done

Brownien

Sätt ugnen på 150 grader. Klä och smörj en kvadratisk form som är 20x20 cm.

2
Done

Tärna smöret. Smält smöret tillsammans med socker och kakao i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
Ta bunken från kastrullen och låt svalna något. Vispa sedan ner ett ägg åt gången. Sikta ner mjölet och vaniljsockret. Vänd i en nypa salt. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Vill du kan du addera bitar av choklad, kakor eller nötter i din brownie.

3
Done

Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll.

4
Done

Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen.

5
Done

Mjölkchokladganace

Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör ihop och låt sedan svalna och stelna till sig i kylen (håll koll så att den inte stelnar för mycket bara, skulle det hända kan du värma upp den igen).
Bre på ganachen på den svalnade brownien. Låt den sätta sig innan servering.

6
Done

Servera och förvara brownien

Servera brownien med vaniljglass. Förvara brownien i kylen men ta fram den en stund innan servering så att den får komma ner i temperatur.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cheddar Alfredo med krispig kyckling
previous
Cheddar Alfredo med krispig kyckling
Citronrisoni med smörstekt sparris
next
Citronrisoni med smörstekt sparris
Cheddar Alfredo med krispig kyckling
previous
Cheddar Alfredo med krispig kyckling
Citronrisoni med smörstekt sparris
next
Citronrisoni med smörstekt sparris

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment