Ingredients
-
Pajdeg
-
200 g Rumstempererat smör
-
1 dl Strösocker
-
4 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Vaniljkräm
-
3.75 dl Mjölk
-
2 krm Vaniljpulver
-
2 tsk Vaniljsocker
-
1.5 dl Strösocker
-
3 st Äggulor
-
0.5 dl Majsstärkelse
-
50 g Smör
Directions
Vaniljrutor – tänk dig en krämig vaniljpaj med spröd pajdeg fylld med vaniljkräm. Den här pajen är mega smarrig och smidig att göra. Du kan servera den som den är eller kanske med en klick hallonsorbet till?
Steps
1
Done
|
VaniljkrämenKoka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt) och mjölk. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
PajdegBlanda alla torr ingredienser i en bunke eller i en matberedare om du har en sån. Tillsätt de rumstempererade smöret (viktigt att smöret inte är hårt) och knåda ihop till en degboll som går ihop. Spara 1/3 del av degen som vi ska toppa med, tryck ut resten in en pajform 20x20. Ställ sedan formen och den resterande degen i kylen i minst 30-40 min. |
3
Done
|
Grädda vaniljrutornaSätt ugnen på 175 grader över och under värme. |
4
Done
|
Servera rutorna som de är eller med glas/sorbet! |