0 0
Vaniljrutor – krämig vaniljpaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pajdeg
200 g Rumstempererat smör
1 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
Vaniljkräm
3.75 dl Mjölk
2 krm Vaniljpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.5 dl Strösocker
3 st Äggulor
0.5 dl Majsstärkelse
50 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vaniljrutor – krämig vaniljpaj

  • 70
  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

  • Pajdeg

  • Vaniljkräm

Directions

Share

Vaniljrutor – tänk dig en krämig vaniljpaj med spröd pajdeg fylld med vaniljkräm. Den här pajen är mega smarrig och smidig att göra. Du kan servera den som den är eller kanske med en klick hallonsorbet till?

Steps

1
Done

Vaniljkrämen

Koka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt) och mjölk. Ställ åt sidan.
Vispa upp äggulor, majstärkelse och socker till en fluffig smet med visp. Smeten ska bli ljusgul. Tillsätt mjölken långsamt under vispning och vänd sedan tillbaka hela smeten i kastrullen. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknat. Vänd i rumstempererat smör och blanda tills det smält. För över krämen i en skål och låt den svalna i kylen.

2
Done

Pajdeg

Blanda alla torr ingredienser i en bunke eller i en matberedare om du har en sån. Tillsätt de rumstempererade smöret (viktigt att smöret inte är hårt) och knåda ihop till en degboll som går ihop. Spara 1/3 del av degen som vi ska toppa med, tryck ut resten in en pajform 20x20. Ställ sedan formen och den resterande degen i kylen i minst 30-40 min.

3
Done

Grädda vaniljrutorna

Sätt ugnen på 175 grader över och under värme.
Sprid ut vaniljkrämen i pajformen så att de täcker degbotten. Smula över resten av degen (den tredjedelen som du sparat)
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills toppen börjar bli lite gyllene (den ska inte få för mycket färg, bara litegrann).
Ta ut och låt svalna och sätta sig helt innan du delar upp i rutor.

4
Done

Servera rutorna som de är eller med glas/sorbet!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wrap med grillad kyckling, hemmagjord pesto och fetaost
previous
Wrap med grillad kyckling, hemmagjord pesto och fetaost
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella
next
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella
Wrap med grillad kyckling, hemmagjord pesto och fetaost
previous
Wrap med grillad kyckling, hemmagjord pesto och fetaost
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella
next
Ugnsbakad tortelloni med tomatsås, spenat och mozzarella

Add Your Comment