Ingredients
-
Gröten
- 2 dl Havregryn
- 4 dl Vatten
- 25 g Smör
-
Övriga ingredienser
- 0.5 dl Vatten
- 1 tsk Strösocker
- 25 g Jäst
- 5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Salt
-
Topping
- Frön
- Flingsalt
Directions
Grötfrallor – enkla och goda frallor med havregrynsgröt. Perfekta frukostfrallor som går smidigt att baka. Förbered din gröt dagen innan så behöver du bara bland ihop en snabbdeg dagen efter, låta jäsa på plåten och sedan grädda.
Receptet ger 6 st frallor, dubbla mängden för fler.
Steps
1 Done | GrötenBlanda vatten och havregryn och koka ihop gröten. Vänd i smöret och låt sedan gröten svalna innan du blandar ihop degen. |
2 Done | DegenLös upp jästen med vatten och socker. Vänd ner gröten och salt. Tillsätt sedan vetemjöl tills du har en fast med klibbig deg. Tillsätt mer än vad det står ifall det behövs. Exakt mängd beror hur mycket du kokade ner din gröt. |
3 Done | JäsningKlä en plåt med bakplåtpapper. Klicka ut lika stora frallor med hjälp av fuktad/lätt blöd sked. Täck plåten och låt jäsa i 50-60 minuter. |
4 Done | Grädda frallornaPensla frallorna med vatten och toppa med frön och flingsalt. |
5 Done | Täck frallorna med duk i 10 minuter så att skorpan mjuknar. |