Ingredients
-
Smashed potatoes
- 1 kg Delikatesspotatis
- 25 g Smör
- Salt
-
Ajvarkyckling
- 600 g Kycklinginnerfilé
- 1.5 dl Ajvar
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Neutral olja
- 1 tsk Chilipulver
-
Vitlökssås
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 tsk Chilipulver
- Peppar
- Salt
-
Övrigt
- Gurksallad
Directions
Ajvarkyckling med smashed potatoes och pepprig vitlöksyoghurt. En lättlagad och god middags som inte kräver mycket arbete. Kycklingen marineras i ajvar och serveras sedan med krispig smashed potato.
Steps
1 Done | KycklingenMarinera kycklingen i ajvar - (gärna en ajvar som är gjord på rostad paprika), vitlök, chilipulver, olja och salt. Låt marineras i minst 30 minuter. |
2 Done | När det är dags att tillaga kycklingen - värm ugnen på 200 grader. Lägg över kycklingen i form och grädda i ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomgräddad. |
3 Done | Smashed potatoesKoka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av i 5-10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. |
4 Done | Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med rumstempererat smör. Strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen i ca 30-45 minuter eller tills potatisen är gyllene och krispig. |
5 Done | VitlöksyoghurtBlanda yoghurten med pressad vitlök, peppar, chilipulver och smaka av med salt. |
6 Done | ServeraServera ajvarkycklingen med de krispiga potatisen potatisen och vitlöksyoghurten, och gärna en syrlig gurksallad till. |
One Comment Hide Comments
Kjempe god og anbefales ❤️