Ingredients
-
500 g Körsbärstomater
-
300 g Färskost tomat & örter
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Olivolja
-
1 tsk Chiliflakes
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
300 g Pasta
-
Basilika
Directions
Pasta med tomatsås med färskost med smak av tomat och örter som är krämig och god. Du rostar allt i ugnen, mixar, smakar upp och blandar ihop med pastan. Servera pastan som den är ett toppa med mozzarella eller parmesan. I det här receptet har jag använt stora pastarullar men en mindre pastasort som rigatoni funkar också bra.
Steps
1
Done
|
Rosta i ugnenSätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och sprit ut i en ugnsform, spara plats i mitten av formen. Salta och peppra tomaterna. Klicka ut färkosten i mitten. Lägg i hela skalade vitlöksklyftor. |
2
Done
|
Mixa och blanda med pastaMot slutet av rosttiden - koka pastan och spara sedan ca 1 dl pastavatten. |
3
Done
|
ServeraServera pastan som den är eller toppa med parmesan och mozzarella. |