Ingredients
- 500 g Körsbärstomater
- 300 g Färskost tomat & örter
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Olivolja
- 1 tsk Chiliflakes
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 300 g Pasta
- Basilika
Directions
Pasta med tomatsås med färskost med smak av tomat och örter som är krämig och god. Du rostar allt i ugnen, mixar, smakar upp och blandar ihop med pastan. Servera pastan som den är ett toppa med mozzarella eller parmesan. I det här receptet har jag använt stora pastarullar men en mindre pastasort som rigatoni funkar också bra.
Steps
1 Done | Rosta i ugnenSätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och sprit ut i en ugnsform, spara plats i mitten av formen. Salta och peppra tomaterna. Klicka ut färkosten i mitten. Lägg i hela skalade vitlöksklyftor. |
2 Done | Mixa och blanda med pastaMot slutet av rosttiden - koka pastan och spara sedan ca 1 dl pastavatten. |
3 Done | ServeraServera pastan som den är eller toppa med parmesan och mozzarella. |