Ingredients
-
Kycklingen
-
400 g Kycklinginnerfilé
-
2 st Ägg
-
2 dl Vetemjöl
-
5 dl Cornflakes
-
2 tsk Chilipulver
-
Örtsalt
-
Salt
-
1 dl Neutral olja
-
Sweet chilimajonnäs
-
0.75 dl Sweet chili sås
-
2 dl Majonnäs
-
Tillbehör
-
0.5 st Gurka
-
1 st Rödlök
-
12 st Körsbärstomater
-
Krispsallad
-
4 st Stora tortilla
Directions
Steps
1
Done
|
KycklingenTag fram tre djupa skålar. Häll upp vetemjöl i den ena, vispa upp ägg med örtsalt och chilipulver i den andra, och krossa cornflakes i den tredje. Salta kycklingen och vänd sedan varje filé i först vetemjöl, sen ägg och sist cornflakes. |
2
Done
|
Stek kycklingen på medelvärme i rikligt med olja tills den är gyllene och genomstekt. Låt de färdigstekta filéerna ligga på hushållspapper när du tar dem ur pannan så kommer de krispa till sig lite extra! |
3
Done
|
Sweet chili-majonnäsBlanda ihop sweet chilisås och majonnäs i en skål. |
4
Done
|
TillbehörSkär eller mandolina gurkan i tunna skivor, skiva rödlöken, dela körsbärstomaterna. |
5
Done
|
MonteringBre ut sweet chili-majonnäs på tortillan, lägg på ett blad eller två av krispsallad. Lägg på cornflakeskycklingen och de övriga tillbehören. Vik ihop och ät! |