Matsedel v.43 | Pasta-inspo för hela veckan
Veckans matsedel – Pasta-inspo för hela veckan
Jag har släppt en kokbok full med billiga och goda rätter!
Nu finns äntligen min kokbok ”Billiga Veckan” att köpa! En bok där jag har samlat en massa goda och billiga maträtter som också innehåller prisindikationer för varje recept. Allt för att du ska kunna laga mat för hela veckan utan att det blir för dyrt!
Boken finns i den fysiska bokhandeln och att beställa här!
Hoppas du hittar någon pastarätt som passar just dig! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Måndag:
Ugnsbakad pasta med köttfärssås med ostsås
Detta är en perfekt måndagsrätt eftersom den ger en god matlådelunch till veckan, det blir nästan som en lasagne fast på nytt sätt. Tips är att använda en djup och ugnssäker stekpanna att grädda rätten i. Jag rekommenderar den jag använder i tipsrutan nedan:
När jag gör ugnsbakad pasta, panpizza eller annan ugnslagad rätt i panna använder jag denna djupa stekpanna. Den kan jag verkligen rekommendera då den funkar bra för mig!
Klicka här för att köpa!
Tisdag:
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat. Jättegod och lättlagad pasta att sätta på vardagsmenyn. Den passar hela familjen och går snabbt att laga!
Bagaren och Kocken fyller 18 år och har därför en massa nedsatta varor, passa på att köpa bra produkter till hemmet
Onsdag:
Caesarsallad med pasta
Krämig caesarsallad med pasta och kyckling med en enkel och supergod dressing!
Torsdag:
Currypasta med kyckling
En av favoritpastorna hemma hos oss! Den här kan du laga med kyckling eller sojabitar och maxa med smak.
När jag ska substituera kyckling mot ett veganskt alternativ, då brukar jag oftast använda de här bitarna från Hälsans Kök. Tycker de är supergoda!
Köp här!
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
En perfekt höstig, smakrik och krämig pasta nu när det är svampsäsong. I denna pasta får du smörstekta kantareller, krämig vispad ricotta och en syrlig och god gremolata. Jag har lite parmesan i min gremolata för att ge den lite extra sälta.
Lördag:
Krämig carbonara
En supergod och krämig carbonara, perfekt att äta på lördagskvällen. Det känns extra lyxigt att göra pastan själv, men för att spara tid och ork kan du bara använda en lite smalare bandpasta typ linguine!
Söndag:
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
Enkel och gräddig vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat. Vill du göra den vegansk kan du enkelt ersätta grädden till ett veganskt substitut. Jag använde en färsk pesto som inte var så salt så mitt tips är att tillsätta lite pesto åt gången och smaka av.
Veckans efterrätt: