Ingredients
-
Kyckligen
-
800 g Kycklinglårfilé
-
3 dl Panko
-
2 st Ägg
-
2 dl Vetemjöl
-
Salt
-
Peppar
-
Sås
-
2 dl Sweet chili sås
-
1 tsk Currypulver eller garam masala
-
0.5 tsk Japansk soya
-
0.5 tsk Vitlökspulver
-
Övrigt
-
3 dl Ris
-
4 st Salladslök
Directions
Frasig kyckling med ris och kall currysås. Supergod middag som passar till både helg och vardags då den inte tar för lång tid att laga, Servera gärna smashed gurksallad till!
För att behålla kycklingen frasig även en stund efter stekning så vila kycklingen på galler.
Steps
1
Done
|
KycklingenBanka ut kycklinglårfilen med en kötthammare. |
2
Done
|
Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
3
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser i en skål. |
4
Done
|
TillbehörKoka riset och strimla salladslöken. |
5
Done
|
ServeraServera kycklingen med riset, såsen och strimlad salladslök. |