Ingredients
-
Tårtbotten
-
5 st Ägg
-
Vetemjöl
-
Potatismjöl
-
Strösocker
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Vaniljkräm
-
2.5 dl Mjölk
-
2 st Äggulor
-
0.5 dl Majsstärkelse
-
1 dl Strösocker
-
2 krm Vaniljpulver
-
Kexfyllning
-
150 g Färskost
-
150 g Kexsmul märket Lane/plazma
-
0.75 dl Florsocker
-
0.75 dl Mjölk
-
Övrigt
-
400 g Jordgubbar
-
2 st Kiwi
-
1 st Banan
-
100 g Färska hallon
-
3 dl Grädde
Directions
Min smarriga sommartårta – ett lager kexfyllning och banan, och ett annat vaniljkräm, kiwi och jordgubbar. Så fräsch, luftig och god!
Kexet jag använder till fyllningen är av märket Lane, finns på många butiker men hittar du inte så funkar mariekex också bra!
Bottnarna kan du förbereda i förväg, men tårtan blir godast dagsfärsk eller max en dagen innan. Man vill ha frukten så färsk som möjligt.
Steps
1
Done
|
TårtbottenTa fram 3 lika stora glas. Knäck i ägg i ett av dom, häll i lika mycket socker som de är ägg i det andra glaset. I det tredje glaset häller du i hälften mjöl och hälfren Potatismjöl så att de är lika mycket som ägget & sockret. Toppa glaset med bakpulver och vaniljsocker. |
2
Done
|
VaniljkrämKoka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt) och mjölk. Ä |
3
Done
|
KexfyllningBlanda färskost + florsocker. Vänd i kexet och mjölken. |
4
Done
|
MonteraKänns bottnarna torra kan du blöta dem med lite mjölk. |