0 0
Krämig lövbiffspasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kött
400 g Lövbiff
1 tsk Bakpulver
1 tsk Neutral olja
Salt
Peppar
Såsen
25 g Smör
1 st Schalottenlök
1 st Vitlöksklyftor
250 g små champinjoner
2 tsk Oxfond
1 tsk Kinesisk soya
2 dl Grädde
4 dl Mjölk
Peppar
Citronsaft
0.75 dl Finhackad persilja
Övrigt
400 g Pasta
Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig lövbiffspasta

  • 40
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

  • Kött

  • Såsen

  • Övrigt

Directions

Share

KRÄMIG LÖVBIFFSPASTA 🥳 Jättegott och enkelt. Perfekt när du vill laga något extra gott till helgen. Marinera biffen i bakpulver och tänk på att skära den mot fibrerna så blir den extra mör.

Steps

1
Done

Marinera köttet

Strimla lövbiffen i tunna skivor och marinera sedan i bakpulver, olja, salta och peppra. Låt stå i en skål i rumstemperatur i ca 30 min.

När köttet marinerats klart, stek den på stark värme i olja tills den fått fin färg och ställ sedan åt sidan.

2
Done

Såsen

Finhacka löken och dela champinjonerna.
Fräs champinjonerna i en torr panna så de släpper vätska. Låt den få lite färg och tillsätt sedan smör, lite olja, schalottenlök och vitlök. Sänk värmen och låt det fräsas ihop. Börja koka pastan.

3
Done

Tillsätt mjölk och grädde och låt det puttra upp. Vänd i fond, soja och peppar. Låt nu det sjuda medan du väntar på pastan. Smaka av med citronsaft och salt. Red med med lite majstärkelse.
Vänd i köttet och finhackad persilja i såsen. Vänd sist i pastan.

4
Done

Servera

Servera direkt med parmesan och lite mer persilja på!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Butter chicken
previous
Butter chicken

Add Your Comment