• Home
  • Helgmat
  • Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
1 0
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckling
800 g Kycklinglårfilé
3 st Ägg
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Persilja
4 dl Panko
3 dl Parmesan
Salt
Peppar
Tomatsås
400 g Finkrossade tomater
1 tsk Lökpulver
1 tsk Strösocker
1 st Vitlökspulver
1 tsk Basilika
Salt
Peppar
Övrigt
Mozzarella den hårda varianten
Basilika

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella

  • 50 min
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Kyckling

  • Tomatsås

  • Övrigt

Directions

Share

Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella. Supergod kycklingrätt som du både kan servera till pasta, potatis eller ris. Rätten är ursprungligen från Italien men är väldigt poppis i Australien.

Steps

1
Done

Panera kycklingen och förbered tomatsåsen

Vispa upp äggen i en skål och blanda med pressad vitlök, hackad färsk persilja, salt och peppar. Vänd i kycklinglårfilén och låt den marineras i 15 min. Koka under tiden tomatsåsen.
Blanda finkrossade tomater med alla kryddor, vitlök, salt och peppar. Låt puttra på låg värme i ca 10 min.

2
Done

Finriv parmesan. Blanda med pankoströbrödet (vanligt ströbröd funkar också). Vänd sedan varje kycklingbit i ströbrödet. Stek sedan i en panna med rikligt med olja tills de är gyllene på båda sidorna. Låt rinna över på papper. Kycklingen behöver inte vara helt klart inuti då den kommer gå klart i ugnen.

3
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Placera den stekta kycklingen i en ugnssäker form. Toppa varje bit med ca 2 msk tomatsås och en skiva mozzarella. (jag använder den fastar mozzarellan).
Tillaga sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.

4
Done

Servera

Servera chicken parmigiana toppat med lite parmesan och basilika och med sallad, potatis eller pasta till! Eller kanske både sallad och potatis? Det väljer du!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jaffa oblande - rån med jaffakex
previous
Jaffa oblande – rån med jaffakex
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
next
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka
Jaffa oblande - rån med jaffakex
previous
Jaffa oblande – rån med jaffakex
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
next
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka

Add Your Comment