0 0
Jaffa oblande – rån med jaffakex

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 st Rån
300 g Jaffakex
600 g Plazma kexsmul från märket lane eller plazma
100 g Choklad
250 g Smör
4 dl Mjölk
300 g Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Jaffa oblande – rån med jaffakex

  • 25 min
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

Directions

Share

Jaffa oblande – rån med jaffakex. Krämiga oblande med en fyllning på kexsmulor och choklad med jaffakex i mitten. Jaffakex är runda små mjuka kakor med en marmelad i mitten. Oftast med apelsinsmak.

Steps

1
Done

Smält smör, choklad, socker och mjölk. Ta från värmen och vänd i kexsmulorna. Rör ihop till en smet.

2
Done

Bre på hälften av fyllningen över ett stort rån . Täck med jaffakex och avsluta med resten av fyllningen. Täck med andra rånet och tryck försiktigt. Täck det stora rånet med folie och ställ något tungt ovanpå. Förslagsvis en plåt och sedan några tetrapack eller mjölpaket. Låt stå så över natten. Nästa dag kan du skära upp rånen i 2-3 cm avlånga bitar med en vass kniv. Förvara torrt och svalt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ferrerobollar - goda ferrerobollar på 4 ingredienser
previous
Ferrerobollar – goda ferrerobollar på 4 ingredienser
Chicken parmigiana - parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
next
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
Ferrerobollar - goda ferrerobollar på 4 ingredienser
previous
Ferrerobollar – goda ferrerobollar på 4 ingredienser
Chicken parmigiana - parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella
next
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella

Add Your Comment