Moussaka med potatis, får man laga det? Såklart man får! När det blir såhär gott så är allt tillåtet, nästan. Föredrar du aubergine så kan du byta ut potatisen, eller...
Enkla kebabspett i ugn med vitlöksås, persiljesallad och libabröd. Går fort att göra och är väldigt gott. Det bästa är att använda spett i metall men det går lika bra...
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak. En god och populär burgare. Pljeskavice är Serbiens nationalrätt men är populär i flera delar av balkan. Godast blir den grillad men det...
Cevapcici, avlånga färsbiffar med ursprung från Balkan. För att få riktigt goda och saftiga cevapcici är det viktigaste att du har bra köttfärs. Färkst malen bland eller nötfärs från saluhall...
Pannbiff med brunsås, rårörda lingon, potatis och ärtor. En klassisker som aldrig sitter fel. Många olika ”komponenter” och lite tidskrävande men det är värt tiden!