Ingredients
-
Botten
-
1 paket Biscoffkex
-
50 g Smör
-
Fyllning
-
600 g Färskost
-
3 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Florsocker
-
200 g Biscoffkräm
-
Topping
-
200 g Biscoffkräm
-
2 st Biscoffkex
-
2 msk Biscoffsmul
Directions
Biscoffcheesecake – krämig cheesecake med Biscoff. Botten består av spröda Biscoffkex som toppas med en krämig fyllning som också innehåller Biscoffkräm. Cheesecaken toppas slutligen med smält Biscoffspread som gör ett segt och gott täcke.
Några kanske undrar vad Biscoff smakar? En bra beskrivning jag såg är att det smakar som en blandning av kolakakor och pepparkakor.
Steps
1
Done
|
BottenSmält smöret. Lägg 2 kex åt sidan. Mixa resten av kexen till en fint smul (lägg undan 2 msk om du vill toppa runt kanterna som jag gjort). Blanda sedan resten av kexen med smält smält smör. |
2
Done
|
FyllningenBörja med att vispa grädde och färskost. När det börjar gå ihop tillsätt då Biscoffkrämen och mixa ihop till en krämig smet. |
3
Done
|
Fördela fyllningen ovanpå botten när den har stelnat. |
4
Done
|
Toppa cheesecakenSmält biscoffkrämen i micron. Krämen behöver bara bli lös och rinnig, ej varm. Häll över krämen kakan och låt den nu stelna innan du dekorerear den. |
5
Done
|
När den smälta krämen ovanpå stelnat kan du dekorera kakan med kexen och smulet runt om. |
6
Done
|
Låt cheesecaken sätta sigLåt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras. |
6 Comments Hide Comments
Ett paket biscoff, är de 140g eller 250g du syftar på då? 🙂
Ledsen för sent svar! Men 250 g, det stora paketet 🥰
Kan man frysa tårtan?
Det gåt bra, men låt den tina långsamt i kylskåp innan servering
Vad är biscoffkräm?
En spread med smak av biscoffkex, finns på Coop vid baksakerna 🥰