Ingredients
-
Tårtbotten
-
1 dl Kakao
-
2 dl Vetemjöl
-
2.5 dl Strösocker
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
0.75 tsk Bikarbonat
-
1 st Ägg
-
1 dl Rapsolja
-
2 dl Mjölk
-
0.5 dl Kaffealternativt varmt vatten. Observera att tårtan inte kommer smaka kaffe. Kaffet lyfter kakaosmaken!
-
Fyllning
-
1 burk Kondenserad mjölksötad
-
2 dl Kakao
-
3.5 dl Grädde
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 msk Smör
-
Topping
-
Strösseleller färska bär
Directions
Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak. Brigadeiro är en populär chokladtryffel på kondenserad mjölk (adlink till mat.se) och kakao. Den här tårtan består av saftiga bottnar och brigadeiro som fyllning. Riktigt mjuk och god! Jag rekommenderar den här tårtan varmt till alla chokladälskare. Det går öven bra att toppa tårtan med färska bär istället för strössel!
För en större tårta med 3 bottnar – gör dubbelsats med 25 cm form.
För en större tårta med 4 bottnar – gör dubbeelsats med 20 cm stor form.
Steps
1
Done
|
ChokoladbottenSätt ugnen på 150 grader. Klä en springform i måtten 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Låt botten svalna helt innan du delar den. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga! |
2
Done
|
FyllningBlanda alla ingredienser i en rymlig kastrull. Ställ kastrullen på plattan och koka upp på medel till låg värme under konstant omrörning. Rör om till krämen tjocknat. Kommer ta ca 10-15 min från att du sett den första bubblan, men kör du en större sats kan det ta längre. |
3
Done
|
Dela botten i 2 lika stora delar. |
6 Comments Hide Comments
Går det att dubbla receptet så att man bygger en tårta med fyra bottnar eller skulle tårtan inte bli stabil?
Det går! 😀 Jag gjorde en dubbelsats för 2 helger sedan. Gjorde dock i en 25 cm form då så det blev 3 bottnar och 2 lager med fyllning, men går nog bra att göra dubbelsats i en 20 cm form och få 4 bottnar. Toppade med bär, blev väldigt gott!
Går det att göra i långpanna?
det går det säkert! Man får bara räkna ut hur stor sats man behöver göra då 😀 men man skulle kunna göra likt kärleksmums, med en botten och sedan toppingen uppepå
Jag har gjort receptet två gånger nu och smakerna är UNDERBARA, men.. själva kakan har gått sönder båda gångerna så att fyllningen runnit ut. Vad gör jag för fel?
Hmm ”/ åh låter som din fyllning är för lös? Kanske behöver koka dem mer?
Den ska vara rätt tjock och fast när den är på tårtan