Ingredients
-
Kycklingen
- 600 g Kycklinginnerfilé
- 1.5 dl Turkisk yoghurt
- 1,5 msk Tomatpure
- 1.5 msk Neutral olja
- 2 msk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Chilipulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Vitlökssås
- 3 dl Grekisk yoghurt
- 0.75 dl Majonnäs
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Övriga tillbehör
- 0.5 st Gurka
- 1 st Rödlök
- 15 st Körsbärstomater
- 1 st Krispsallad
- 1 paket Pimentos de padron
- Olivolja
- Flingsalt
- 8 st Pitabröd
Directions
Chicken shish kebab med pitabröd och grönsaker. En ultimat helgmåltid. Marinera gärna kycklingen några timmar i förväg eller dagen innan så att den får gotta till sig. Det går även bra att slänga kycklingen på grillen men blir lika gott i stekpanna.
Steps
1 Done | KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden. Se till så att den är tillräckligt salt. Salta även kycklingen och vänd sedan ner den i marinaden. Låt marineras i ett par timmar i kylen eller över natten. |
2 Done | Tillaga kycklingen (precis innan servering)Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den fått ordentligt med yta och är genomstekt. |
3 Done | VitlökssåsBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. Smaka av med salt. |
4 Done | TillbehörStek pimentos de padron i olja tills de mjuknat något. Salta med vanligt salt eller flingsalt. |
5 Done | ServeraServera kyckling med grönsakerna, vitlöksåsen och pitabrödet. Du kan antingen servera på tallrik eller fylla pitabröden med tillbehören. |
One Comment Hide Comments
Denne oppskriften har vi brukt mange mange ganger gjennom sommeren. Har til og med tilberedt den i ei campingvogn (med stort hell 🤩). Veldig god og har blitt en favoritt her i hus, hos både store og små! Anbefales ❤️ Tusen takk for deilig oppskrift 😍