Ingredients
-
Kycklingen
-
600 g Kycklinginnerfilé
-
1.5 dl Turkisk yoghurt
-
1,5 msk Tomatpure
-
1.5 msk Neutral olja
-
2 msk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Chilipulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Vitlökssås
-
3 dl Grekisk yoghurt
-
0.75 dl Majonnäs
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Övriga tillbehör
-
0.5 st Gurka
-
1 st Rödlök
-
15 st Körsbärstomater
-
1 st Krispsallad
-
1 paket Pimentos de padron
-
Olivolja
-
Flingsalt
-
8 st Pitabröd
Directions
Chicken shish kebab med pitabröd och grönsaker. En ultimat helgmåltid. Marinera gärna kycklingen några timmar i förväg eller dagen innan så att den får gotta till sig. Det går även bra att slänga kycklingen på grillen men blir lika gott i stekpanna.
Steps
1
Done
|
KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden. Se till så att den är tillräckligt salt. Salta även kycklingen och vänd sedan ner den i marinaden. Låt marineras i ett par timmar i kylen eller över natten. |
2
Done
|
Tillaga kycklingen (precis innan servering)Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den fått ordentligt med yta och är genomstekt. |
3
Done
|
VitlökssåsBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. Smaka av med salt. |
4
Done
|
TillbehörStek pimentos de padron i olja tills de mjuknat något. Salta med vanligt salt eller flingsalt. |
5
Done
|
ServeraServera kyckling med grönsakerna, vitlöksåsen och pitabrödet. Du kan antingen servera på tallrik eller fylla pitabröden med tillbehören. |
One Comment Hide Comments
Denne oppskriften har vi brukt mange mange ganger gjennom sommeren. Har til og med tilberedt den i ei campingvogn (med stort hell 🤩). Veldig god og har blitt en favoritt her i hus, hos både store og små! Anbefales ❤️ Tusen takk for deilig oppskrift 😍