Ingredients
-
2 st Kikärtor på burk
-
2 st Moröttermedelstora
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Paprika röd
-
1.2 liter Vatten
-
Kryddor och smaksättare
-
2 msk Tomatpure
-
2 tärningar Grönsaksbuljong
-
1.5 msk Paprikapulver
-
1 msk Lökpulver
-
1 tsk Cayennepeppareller anpassa efter smak
-
1 tsk Pepparmix
-
Övrigt
-
Libabröd
-
Couscous
Directions
Steps
1
Done
|
FörberedelserSkala och finhacka löken. Skala och tärna moroten. Sila av kikärtorna. Blanda alla kryddor i en liten skål. Vill du inte ha det så starkt så tillsätt en mindre mängd cayennepeppar. |
2
Done
|
Gör grytanFräs löken i olja i en djup panna utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomatpure och fräs lite till. Om det blir torrt i pannan så tillsätt mer olja. Vänd i morötterna, smula ner buljongerna och häll på vattnet. |
3
Done
|
Vänd i kikärtona och paprikan. Låt kikärtgrytan puttra på i ytterliggare 15-20 minuter eller tills moroten är mjuk. |
4
Done
|
ServeraServera kikärtsgrytan med couscous och färskt libabröd. Du kan även toppa med en klick creme fraiche. |