Ingredients
- 2 st Kikärtor på burk
- 2 st Moröttermedelstora
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Paprika röd
- 1.2 liter Vatten
-
Kryddor och smaksättare
- 2 msk Tomatpure
- 2 tärningar Grönsaksbuljong
- 1.5 msk Paprikapulver
- 1 msk Lökpulver
- 1 tsk Cayennepeppareller anpassa efter smak
- 1 tsk Pepparmix
-
Övrigt
- Libabröd
- Couscous
Directions
Steps
1 Done | FörberedelserSkala och finhacka löken. Skala och tärna moroten. Sila av kikärtorna. Blanda alla kryddor i en liten skål. Vill du inte ha det så starkt så tillsätt en mindre mängd cayennepeppar. |
2 Done | Gör grytanFräs löken i olja i en djup panna utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomatpure och fräs lite till. Om det blir torrt i pannan så tillsätt mer olja. Vänd i morötterna, smula ner buljongerna och häll på vattnet. |
3 Done | Vänd i kikärtona och paprikan. Låt kikärtgrytan puttra på i ytterliggare 15-20 minuter eller tills moroten är mjuk. |
4 Done | ServeraServera kikärtsgrytan med couscous och färskt libabröd. Du kan även toppa med en klick creme fraiche. |