Ingredients
-
Fyllning
- 1 st Zucchiniliten / medelstor
- 2 st Paprika röd
- 1 st Aubergine
- 400 g Pizzasås
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- 0.5 dl Persiljavalfritt
- Peppar
- Salt
-
Bechamelsås
- 75 g g Smör
- 1.5 liter Mjölk
- 1.25 dl Vetemjöl
- Salt
- Peppar
- Muskotnöt
-
Övrigt
- 1 paket Lasagneplattor
- 5 dl Riven mozzarella
Directions
En enkel och god vegetarisk lasagne som är gjord på grönsaker. Fyllningen består av zucchini, paprika, champinjoner och aubergine. Här öser vi på med mycket bechamelsås och ost vilket ger en riktigt god och saftig lasagne. Det här receptet ger 7-8 stora bitar, men som vi alla vet går lasagne utmärkt att frysa in.
Steps
1 Done | FyllningBörja med att tärna alla grönsaker, tärna smått. Fräs alla grönsaker i panna tills de börjat släppa vätska och minskat i volym. Tillsätt då finkrossade tomater, smula ner grönsaksbuljongen och pressa ner vitlöken. Låt puttra upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk persilja eller andra örter om du villl. Låt puttra i ca 10 min på medelvärme och rör om då och då. |
2 Done | BechamelsåsSätt nu på ugnen på 225 grader. |
3 Done | Montera lasagnenMin form är 20x30 men du kan använda en något mindre också. |
4 Done | Servera lasagnen med en god sallad! |