Ingredients
-
2 paket Smördeg250 g per paket
-
1 st Purjolökmedelstor
-
12 st Körsbärstomater
-
150 g Panchetta
-
25 g Smör
-
1 st Vitlök
Directions
Smördegsgalette toppad med panchetta, körsbärstomater och purjolök. Väldigt enkelt att slänga ihop! Du kan självklart ösa på med vilken topping du vill. Jag tycker det är gott med något salt och syrligt ihop, som t.ex tomater och panchetta, tomat och fetaost osv.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 g. Veckla ut smördegen på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Smält smöret och pressa ner en vitlöksklyfta och 1-2 nypor salt. Pensla smördegen med smöret och täck sedan med hackad purjolök, tomater och tärnad panchetta. Grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen. |
3
Done
|
Servera tillsammans med en god sallad eller ät som den är! |
2 Comments Hide Comments
Hej! Låter gott och enkelt. Vad kan du rekommendera för fler toppingar?
Hej! Det går bra med ost & kronärtskocka, ost och svamp som man toppar med gremolata när den är klar, paprika, ost, chorizo och jalapenos t ex