Ingredients
-
Salladen
-
2 st Morötter
-
4 st Salladslök
-
1 st Paprika röd
-
0.5 st Gurka
-
200 g Glasnudlar
-
150 g Rödkål
-
Vinägrett
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Chili
-
2 msk Lönnsirap
-
2 st Lime
-
2 msk Rapsolja
-
1 dl Vatten
-
Flingsalt
Directions
En fräsch och god glasnudelsallad med krispiga grönsaker och en vegansk nuoc cham vinegrätt. Nuoc cham är en populär vietnamesisk sås som görs med bland annat fisksås. I den här såsen utsluter vi fisksåsen och den blir minst lika god.
Den här glasnudelsalladen kan du servera till krispig tofu, kycklingspett eller som en sallad till grillat.
Steps
1
Done
|
SåsenFinhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, lönnsirap (går bra med annat sötning), olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. Det ska smaka mycket. |
2
Done
|
GrönsakernaKoka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan ligga i kallt vatten. |