0 0
Glassbomb med lemoncurd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 liter Vaniljglass
0.5 liter Hallonsorbet
1 st Fryst citronkladdkaka
Lemoncurd
3 st Ägg
1 st Äggula
1 dl Citronsaft
1 st Citronskal från 1 citron
1 dl Strösocker
25 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Glassbomb med lemoncurd

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Lemoncurd

Directions

Share

GLASSBOMB! Till påsk, midsommar eller vilket festligt tillf’älle som helst! Syrlig lemoncurd, hallonsorbet, citronkladdkaka som möter söt maräng och vaniljglass!
Glassbomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 perfekt att det går att preppa också!!

Steps

1
Done

Lemoncurd

Vispa ihop ingredienserna lätt i en bunke.
Ställ över vattenbad på en kastrull som kokar på medelvärme och rör om tills curden tjocknat. Tar 10 minuter ungefär.
Sila av och vänd i smöret. Låt stelna och svalna i kylen i ett par timmar.

2
Done

Glass prepp

Plasta in en lämplig bunke, ungefär 2 liters kapacitet. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen.
Ta ut vaniljglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & lemoncurd. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren. Tryck i kladdkakan och plasta in.

3
Done

Maräng

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedsn den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på medel hastighet. Viktigt att inte hälla i för snabbt. Vispa på hög hastighet tills marängen svalnat (6-8 min)

4
Done

Färdigställ

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing så den

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pizzasallad
previous
Pizzasallad

Add Your Comment