Ingredients
-
5 dl Vispgrädde
-
1 burk Kondenserad mjölk
-
5 msk Kakao
-
100 g Mjölkchoklad
Directions
God hemmagjord chokladglass på 4 ingredienser – utan glassmaskin. Gjorde den här chokladglassen med bitar av mjölkchoklad i helgen som blev sååå god. Krämig och bra chokladssmak. Jag hade ca 5 msk kakao men man kan ha mer eller mindre beroende på hur intensiv smak av choklad man vill ha. Alla ingredienser blandas ihop och sen går den in i frysen tills den fast och redo att ätas. Du behöver inte röra runt under frystiden.
Servera glassen som den är eller med chokladsås!
Steps
1
Done
|
Vispa upp grädden tills den bildar toppar (vispa inte för hårt). Vänd ner den kondeserade mjölken och sikta ner kakaon. Jag hade 5 rågade msk men börja med 3 msk och addera mer efter smak. |
2
Done
|
Hacka mjölkchokladen och vänd ner den. Häll sedan över glassen i en större matlåda eller gammal glassförpackning om du har det. Ställ den i frysen i minst 3-4h. Ät som den är eller servera med chokladsås. Njut! |
One Comment Hide Comments
Det blev jättebra. Tusen Tack för receptet