Ingredients
-
Mördeg
-
300 g Rumstempererat smör
-
1.5 dl Strösocker
-
1.5 tsk Bakpulver
-
2 tsk Vaniljsocker
-
6 dl Vetemjöl
-
Övrigt
-
2.25 dl Hallonsylt
-
Tillbehör
-
Vaniljglass
Directions
Hallongrottspaj – Enkel och spröd paj. Den klassiska kakan hallongrottor i pajform. Perfekt när man inte har tid att rulla små grottor. Tryck bara ut degen i ugnen, på med sylt och smul och skjutsa in i ugnen. Servera med en kula vaniljglass eller avnjut kakan som den är.
Steps
1
Done
|
Blanda alla torr ingredienser i en bunke. Tillsätt de rumstempererade smöret (viktigt att smöret inte är hårt) och knåda ihop till en degboll som går ihop. Spara 1/3 del av degen som vi ska toppa med, tryck ut resten in en pajform. Jag använde en kvadratisk som är 20x20 cm. Ställ sedan formen och den resterande degen i kylen i minst 30-40 min. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader över och under värme. |
3
Done
|
Servera hallongrottspajen med vaniljglass. |