Ingredients
- 250 g Frysta hallon
- 2 st Citronsaft
- 1.25 dl Vatten
- 1 dl Strösocker
Directions
En god sötsyrlig hallonsorbet som passar perfekt till brownie eller att bara äta som den är. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Innan du lägger in sorben i frysen kan du balansera upp den med citron beroende på hur söt eller syrlig du vill ha den. Jag hade i saften från två citroner, men börja med 1 och smaka av!
Steps
1 Done | HallonsorbetKoka upp socker och vatten, låt sedan sjuda i ca 5-6 minuter tills de tjocknar något. Tillsätt frysta hallon och koka upp tills hallonen löst upp sig. Sila av. |
2 Done | Häll över sorben i en ren matlåda och frys in. Efter 1.5h kan du röra om lite i sorbet för att bryta iskristaller. Frys sedan i minst 4-5h. |
2 Comments Hide Comments
Tänkte göra denna till nyår, hur länge håller det i frysen?
Måste bara säga att jag älskar dina recept 😍
Tack fina du! ❤ den håller sig i några veckor 😍