0 0
Hallonsorbet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Frysta hallon
2 st Citronsaft
1.25 dl Vatten
1 dl Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hallonsorbet

  • 4h och 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En god sötsyrlig hallonsorbet som passar perfekt till brownie eller att bara äta som den är. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Innan du lägger in sorben i frysen kan du balansera upp den med citron beroende på hur söt eller syrlig du vill ha den. Jag hade i saften från två citroner, men börja med 1 och smaka av!

Steps

1
Done

Hallonsorbet

Koka upp socker och vatten, låt sedan sjuda i ca 5-6 minuter tills de tjocknar något. Tillsätt frysta hallon och koka upp tills hallonen löst upp sig. Sila av.
Pressa i saften från 1 citron, smaka av och tillsätt mer om du vill ha mer syra. Jag hade saften från 2 citronen och det blev bra.

2
Done

Häll över sorben i en ren matlåda och frys in. Efter 1.5h kan du röra om lite i sorbet för att bryta iskristaller. Frys sedan i minst 4-5h.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
brownie
previous
Brownie recept – mjuk och god fudge brownie
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
next
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
brownie
previous
Brownie recept – mjuk och god fudge brownie
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
next
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment