• Hem
  • Helgmiddag
  • Hemmagjord ravioli med kronärtskocksfyllning och bryntsmörsås
0 0
Hemmagjord ravioli med kronärtskocksfyllning och bryntsmörsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pastadegen
250 g Tipo-00
3 st Ägg Medelstora
2 msk Olivolja
0.5 tsk Salt
Fyllning
1 burk marinerade kronärtskockor Kronärtskocka
1.5 dl Ricotta
1 st Vitlöksklyftor
1 dl Parmesan
Salt
Peppar
Sås
50 g Smör
1.25 dl Vispgrädde

Nutritional information

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjord ravioli med kronärtskocksfyllning och bryntsmörsås

  • 80 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Pastadegen

  • Fyllning

  • Sås

Steg

Dela

Ravioli med kronärtskocksfyllning med en sås på brynt smör och grädde. Väldigt god ravioli som passade perfekt ihop med såsen. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.

Steg

1
Färdig

Pastadegen

Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen fär hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h.

2
Färdig

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Färdig

Fyllning

Mixa kronärtskockorna i en matberedare (utan oljan som de ligger i), tillsätt pressad vitlök, ricotta, parmesan, salt och peppar och mixa allt tillsammans.

4
Färdig

Gör ravioli

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

5
Färdig

Koka dem

Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

6
Färdig

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan grädde under omröring. Låt sjuda på låg värme i någon minut och sen är såsen klar!

7
Färdig

Servera ravioli med sås och färska örter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
veganska chokladbollar
Föregående
Veganska chokladbollar på dadlar
chokladtårta med marängsmörkräm
Nästa
Chokladtårta med marängsmörkräm med mjökchoklad och hallonchokladtryffel
veganska chokladbollar
Föregående
Veganska chokladbollar på dadlar
chokladtårta med marängsmörkräm
Nästa
Chokladtårta med marängsmörkräm med mjökchoklad och hallonchokladtryffel

Kommentera