0 0
Havrescones – goda scones med havregryn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.5 dl Havregryn
2.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
50 g Smör
2 dl Mjölk
1 nypa Salt
3 msk Pumpafrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Havrescones – goda scones med havregryn

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Havrescones – goda scones med havregryn. Finns mycket som är gott att äta till frukost på helgerna och scones är ett av dem. I det här receptet byter jag ut en del av mjölet mot havregryn. Vill du byta ut allt så hår det även att göra det. Jag äter mina scones med smör, ost och marmelad.  Är du sugen på att testa flera scones recept så har jag bland annat recept på Morotsscones och Äppelscones .

Uppdaterat recept!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 225g. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret så du får en smulig mjölbladning. Tillsätt sedan mjölken. Det ska vara en rätt kletig kletig smet. Klicka ut 4-5 bullar på ett plåt med bakplåtspapper.

2
Done

Toppa med frön och grädda i ca 15-20 minuter. Servera med valfri marmelad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rostad tomatsoppa
previous
Rostad tomatsoppa
hallonsmoothie med chokladsås
next
Krämig smoothie med hallon och sockerfri chokladsås
Rostad tomatsoppa
previous
Rostad tomatsoppa
hallonsmoothie med chokladsås
next
Krämig smoothie med hallon och sockerfri chokladsås

6 Comments Hide Comments

Jättegoda scones! Degen blev lite väl lös så jag tog lite mer vetemjöl än vad som står. Hade bara solrosfrön hemma men det funkade utmärkt! Rekommenderas!

Add Your Comment