0 0
Hemmagjord Billys pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

25 g Jäst
500 g Vetemjöl ca 9 dl
1.5 tsk Salt
4 dl Ljummet vatten
2 msk Olivolja
2 tsk Strösocker
Övrigt
1.5 dl Tomatsås
300 g Riven mozzarella
200 g Strimlad skinka

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord Billys pizza

  • Medium

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Hemmagjorda Billys pizzor! Så enkelt och gott att göra, den vart också så mjuk! Jag återskapade originalet men du kan göra nån annan topping. Vilken är din favoritsmak?

Steps

1
Done

Degen

ös upp jästen i Ljummet vatten.
Tillsätt socker, salt och olivolja. Addera mjölet pö om pö och blanda ihop till hyfsat klibbig deg med en slev. Känns den torr så addera lite mer vatten. Känns den alldeles för klibbig så addera liiite mer mjöl. Täck sedan bunken och låt den jäsa på köksbänken i a 60-80 min (tills den dubblat i storlek).

2
Done

När degen jäst. Olja en långpanna och tryckt ut degen så mycket du kan. Låt jäsa i 30 mi

3
Done

Toppa & grädda

Sätt ugnen på 250 grader. Bre på tomatås, strö över skinkan och sist osten. Dela pizzan i 8 lika stora rektanglar. Du behöver inte skära igenom helt men så att du skapar skåror.
Grädda pizzan i ca 15 min, men beror på ugn så håll koll). Är du osäker på att den är färdig så kolla med en stektermometer. Degen ska va 98-100 grader när den är färdig.Ta ut pizzan, låt den svalna något, slajsa upp och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Glassbomb med lemoncurd
previous
Glassbomb med lemoncurd

Add Your Comment