Ingredients
-
12 dl Havregryn
-
3 dl Hasselnötterandra nötter funkar också bra
-
1 dl Kakao
-
1 dl Pumpafrön
-
1 nypa Flingsalt
-
70 g Mörk choklad
-
Blöta ingredienser
-
1 dl Honunggår att ersätta med t.ex lönnsirap
-
1 dl Rapsolja
-
1 dl Vatten
Directions
Hemmagjord chokladgranola med hasselnötter och hackad mörk choklad. Väldigt gott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och kanske ett ugnsbakad päron eller färska jordgubbar. Annars är det lika gott med t.ex hallon och banan till!
Förvara granolan torrt och svalt i en burk.
Steps
1
Done
|
Rosta hasselnötterna |
2
Done
|
GranolanSätt ugnen på 150 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. |
3
Done
|
Sprid ut på på plåten och baka granolan i mitten av ugnen tills den är helt torr i ca 45-60 min. Men ha koll. Rör du om regelbundet så kommer du märka när granolan börjar bli torr och förläng tiden med 5-10 minuter. Låt granolan svalna och blanda sedan i finhackad mörk choklad och de hackade hasselnötterna. Välj kakao % efter tycke. Jag brukar köra på 70% eller 55%. |
4
Done
|
Förvara granolan i burkar torrt och svalt. |