Ingredients
-
400 g Pasta
-
1 påse Minimozzarella
-
10 st Babytomater
-
70 g Ruccola
-
100 g Salami
-
Pinjenötteratt toppa med
-
Valnötspesto
-
2.5 dl Valnötter
-
2 dl Parmesan
-
1 dl Olivolja
-
1 kruka Basilika
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
Directions
Italiensk pastasallad med valnötspesto, minimozzarella, ruccola, babytomater och salami. En väldigt god Italien inspirerad pastasallad som går lika bra att göra med färdigköpt pesto. Jag tycker det blir extra gott med valnötspesto då den ger en liten annan och spännande smak men vill man spara tid är det bara att köra på en färdigköpt!
Steps
1
Done
|
ValnötspestoBörja med att rosta nötterna i en torr panna i några min. Mixa sedan valnötterna och vitlöksklyftorna i en liten blender till ett smul. Tillsätt sedan 1 kruka basilika, peppar och olivolja och mixa lite till. Tillsätt tillsist riven parmesan och mixa en omgång till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar eller olivolja. |
2
Done
|
PastasalladenKoka pastan och sila av i kallt vatten. Hacka tomaterna och salamin. Blanda pastan med peston och vänd ner ruccola, tomater, minimozzarella och salamin. Salta efter smak. Toppa pastasalladen med pinjenötter! |