Ingredients
-
Limemarineade jordgubbar
-
400 g Jordgubbar
-
1 st Lime
-
3 msk Strösocker
-
Fyllning
-
3 dl Vispgrädde
-
200 g Färskost
-
125 g Vit choklad
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Botten
-
8 st Digestivkex
Directions
Krämig jordgubbscheesecake med limemarineade jordgubbar och vit choklad. En magisk kombo! Jag serverar den här cheesecaken i portionsglas då det är enklast att göra till många eller i fall man behöver ta med desserten som vi gjorde på midsommar. Fyllningen kan man spritsa ner i glas ett tag innan servering om de får stå kallt, jordgubbarna väntar jag däremot med till servering.
Steps
1
Done
|
FyllningSmält den vita chokladen i micron och låt den svalna medan du förbereder jordgubbarna. |
2
Done
|
Vispa upp grädden i en skål. I en annan skål blanda färskosten med den vita chokladen och vaniljsocker. När det gått ihop kan du vända ner blandningen i grädden tills du får en jämn smet. Låt stå i kylen i 1-2h. Det går även bra att förbereda fyllningen dagen innan. |
3
Done
|
JordgubbarSkölj och skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbarna med skal och saft från 1 lime och socker i en skål. Låt stå i kylen. |
4
Done
|
ServeringSmula ner 2 digestivkex per glas. Spritsa eller skeda ner fyllning och toppa sedan med de limemarinerade jordgubbarna. |