Ingredients
-
Limemarineade jordgubbar
- 400 g Jordgubbar
- 1 st Lime
- 3 msk Strösocker
-
Fyllning
- 3 dl Vispgrädde
- 200 g Färskost
- 125 g Vit choklad
- 1 tsk Vaniljsocker
-
Botten
- 8 st Digestivkex
Directions
Krämig jordgubbscheesecake med limemarineade jordgubbar och vit choklad. En magisk kombo! Jag serverar den här cheesecaken i portionsglas då det är enklast att göra till många eller i fall man behöver ta med desserten som vi gjorde på midsommar. Fyllningen kan man spritsa ner i glas ett tag innan servering om de får stå kallt, jordgubbarna väntar jag däremot med till servering.
Steps
1 Done | FyllningSmält den vita chokladen i micron och låt den svalna medan du förbereder jordgubbarna. |
2 Done | Vispa upp grädden i en skål. I en annan skål blanda färskosten med den vita chokladen och vaniljsocker. När det gått ihop kan du vända ner blandningen i grädden tills du får en jämn smet. Låt stå i kylen i 1-2h. Det går även bra att förbereda fyllningen dagen innan. |
3 Done | JordgubbarSkölj och skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbarna med skal och saft från 1 lime och socker i en skål. Låt stå i kylen. |
4 Done | ServeringSmula ner 2 digestivkex per glas. Spritsa eller skeda ner fyllning och toppa sedan med de limemarinerade jordgubbarna. |