Ingredients
-
Rulltårtsbotten
- 2 dl Vetemjöl
- 1.5 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 tsk Bakpulver
- 0.5 dl Mjölk
- 3 st Ägg
-
Äggfri vaniljkräm
- 2 dl Mjölk
- 2.5 dl Grädde
- 0.75 dl Majsstärkelse
- 0.5 dl Strösocker
- 2 krm Vaniljpulvereller vaniljstång
-
Övrigt
- 1 dl Jordgubbssylt
- 200 g Jordgubbar
- 2 dl Vispgrädde
Directions
Jordgubbstårta i portionsglas. En enkel och lättlagad jordgubbstårta som du serverar portionsvis i antingen fat eller i glas. Varva rulltårtsbottnar, med vaniljkräm utan ägg, jordgubbssylt och jordgubbar. Toppa med lättvispad grädde!
Steps
1 Done | RulltårtsbottenSätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bre på smeten i långpannan och grädda i 3-5 minuter. Viktigt att ha koll då det går fort! |
2 Done | Dra försiktigt bort bakplåtspappret, låt botten svalna något och stansa sedan ut ringar i ca 8-10 cm stora. Plasta in dem och ställ åt sidan tills det är dags att servera. |
3 Done | VaniljkrämBlanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp på medelvärme under omrörning tills krämen har tjocknat. Låt svalna i kylen och häll sedan över i en spritspåse. |
4 Done | ServeraVarva bottnar med vaniljkräm, tungt lager jordgubbssylt och jordgubbar i serveringsglas eller på fat. Toppa med grädde och jordgubbar. |