1 0
Krämig kycklinggryta med champinjoner och paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Kycklingfilé
250 g Skogschampinjoner
1 st Paprika röd
2 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
3 dl Vispgrädde
1 dl Créme Fraiche
1.5 msk Tomatpure
5 dl Köttbuljong
2 msk Kycklingfond
2 msk Persilja
1 nypa Strösocker
1.5 msk Kinesisk soya
Salt
Peppar
Tillbehör
Ris
Gurka

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig kycklinggryta med champinjoner och paprika

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Krämig och god kycklinggryta med champinjoner och paprika. Kycklinggrytan får mustig smak av buljongen, fonden, soyan och smakerna från löken och svampen. Du kan variera receptet med andra grönsaker eller örter. Servera grytan med ris och en syrlig sallad.

Steps

1
Done

Förberedelser

Skölj och hacka champinjonerna. Hacka lök, paprika och kycklingen i mindre bitar. Koka upp 5 dl köttbuljong.

2
Done

Fräs löken i olja. Tillsätt sedan champinjonerna och fräs tills de fått fin färg. Ställ åt sidan och stek nu kycklingen. Pressa ner vitlök och ha i tomatpuré. Stek 1-2 minuter. Vänd ner champinjonerna med löken och köttbuljongen. Låt koka upp.

3
Done

Vänd då i: kycklingfond, kinesisk soya, creme fraiche, paprika. grädde, salt, 1 nypa socker och peppar och låt koka puttra i ca 10 min. Smaka av och red med majstärkelse som du späder med vatten för en tjockare sås. Tillsätt lite åt gången samtidigt som du rör om.

4
Done

Servera kycklingrytan med ris och en syrlig gurksallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
filodegsrullar med nutella
previous
Krispiga filodegsrullar med Nutella
kokt majskolv
next
Kokt majskolv med smör och flingsalt
filodegsrullar med nutella
previous
Krispiga filodegsrullar med Nutella
kokt majskolv
next
Kokt majskolv med smör och flingsalt

2 Comments Hide Comments

Riktigt gott!
Men 5 dl köttbuljong tycker jag är för mycket, 2-3 dl räcker mer än väl i min smak.

Add Your Comment