Ingredients
-
Botten
- 100 g Smör
- 15 st Digestivkex
-
Fyllning
- 600 g Färskost
- 3 dl Grädde
- 300 g Kinder maxi
- 1.5 dl Florsocker
-
Hallonspegel
- 500 g Frysta hallon
- 1 dl Gelesocker
- 1 dl Vatten
-
Kinderganache
- 200 g Kinder maxi
- 0.75 dl Grädde
Directions
Kindercheesecake – krämig cheesecake med kinder och hallon. Botten består av spröda digestivekex som toppas med en krämig fyllning som också innehåller kinder både smält och i bitar. Cheesecaken toppas med en hallonspegel och en kinderganasche
Steps
1 Done | BottenSmält smöret. Mixa kexen till en fint smul. Blanda sedan kexsmulet med smält smör. |
2 Done | FyllningVispa upp grädden till fasta toppar. Smält 200 g av kinder. Låt svalna lite |
3 Done | HallonspegelHäll över hallon och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills hallonen är mosade. Sila av genom en finmaskig sil. sil så att kärnorna silas bort. |
4 Done | KinderganacheKinderganache. Smält kinder och värm på grädden. Blanda ihop och ställ i kylen till det svalnat något och häll sedan över cheesecaken. |
5 Done | Låt cheesecaken sätta sigLåt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras. |