0 0
Kladdig brownie med nötkola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 g Mörk choklad 55%
3 st Ägg
2.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
125 g Smör till kakan
1 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelflarn
1 dl Pistagenötter
0.5 dl Vispgrädde
0.75 dl Strösocker till kolasåsen
25 g Smör till kolasåsen

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kladdig brownie med nötkola

  • 40 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kladdig brownie med nötkolatosca! Sååå god. Jag älskar ju som ni kanske vet grejer med kolasås. Kolasås tillsammans med något chokladigt blir bara ännu godare. Ganska sött men gott! Kakan är som godast om den serveras direkt från kylskåpet ?

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och strösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

2
Done

Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm klädd bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minutre (beror på ugn, den ska vara liite lös när du tar ut den om du vill ha den kladdig). Låt svalna helt innan du lägger på glasyren.

3
Done

Nötkola

Smält smöret till glasyren och bryn lätt. Tillsätt sockret och grädde, låt sjuda tills den får en ljusbrun/karamell färg. Tillsätt nötterna och blanda ihop. Låt glasyren svalna.
Bre glasyren över kakan. Låt stå i kylen, kakan är godast kall! ?

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snabb linssoppa
Saffransrulltårta
next
Saffransrulltårta med mandelmassgrädde
previous
Snabb linssoppa
Saffransrulltårta
next
Saffransrulltårta med mandelmassgrädde

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment