Ingredients
-
Kladdkaka
-
4 st Ägg
-
2.5 dl Vetemjöl
-
175 g Smör
-
2 dl Farinsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
3 dl Strösocker
-
1.25 dl Kakao
-
Chokladkola
-
1.5 dl Vispgrädde
-
30 g Smör
-
0.75 dl Ljus sirap
-
1.5 dl Strösocker
-
0.25 dl Kakao
Directions
Kladdkaka med chokladkolatäcke. Kladdig kladdkaka med seg chokladkola. Supergott! Servera som den är eller kanske med lite bär, glass eller grädde till.
Jag gräddar kladdkakan i en 20 cm form. Vill du grädda kakan i en större form så kör receptet gånger 1.5, annars blir kakan väldigt platt. Den här kladdkakan blir tjockare än ”klassiska kladdkakor” därför är det extra mycket av alla ingredienser.
Steps
1
Done
|
KladdkakanSätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd sist i smöret och rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. |
2
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |
3
Done
|
ChokladkolaSmält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker, kakao och sirap och låt koka upp 123-124 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig). |
4
Done
|
Toppa kladdkakan med kolanHäll på chokladkolan på kladdkakan medan den fortfarande är i formen. Låt sedan sätta sig i kylen i. minst 5h, men gärna över natten. Du kan såklart äta den direkt men den blir mycket godare när den fått sätta sig. |