Ingredients
-
5 dl Vetemjöl
-
200 g Smörrumstempererat
-
2 dl Strösocker
-
4 msk Ljus sirap
-
1.5 tsk Bakpulver
-
1.5 tsk Vaniljsocker
-
200 g Daim
Directions
Goda, sega och knäckiga daimsnittar. Snittar går dessutom snabbt att baka. De ärs supergoda att äta direkt efter gräddning då de är sega, när de svalnat är de fortfarande lika goda fast lite mer knäckiga. Daimsnittar är perfekt fika när man vill baka till fler och kunna förbereda i tid. Snittarna går även att frysa in samt variera med olika typer av choklad.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 g och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smörblandingen. Knåda ihop till en jämn och smidig deg. Hacka daimen och arbeta in den i degen (spara lite att toppa med). Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla ut till en lång "orm" och placera på plåten. Tryck lätt med en gaffel och toppa med lite daim. Grädda i ca 8-10 min eller tills de får en fin färg. Låt svalna men dela i snittar medan de fortfarande är ljumna. |