0 0
Knäckiga daimsnittar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 dl Vetemjöl
200 g Smör rumstempererat
2 dl Strösocker
4 msk Ljus sirap
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
200 g Daim

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Knäckiga daimsnittar

  • 25 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Goda, sega och knäckiga daimsnittar. Snittar går dessutom snabbt att baka. De ärs supergoda att äta direkt efter gräddning då de är sega, när de svalnat är de fortfarande lika goda fast lite mer knäckiga. Daimsnittar är perfekt fika när man vill baka till fler och kunna förbereda i tid. Snittarna går även att frysa in samt variera med olika typer av choklad.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 g och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och smör. Går bra med en elvisp på låg hastighet. Rör sedan i sirapen med en slev tills det går ihop med smöret.

2
Done

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smörblandingen. Knåda ihop till en jämn och smidig deg. Hacka daimen och arbeta in den i degen (spara lite att toppa med). Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla ut till en lång "orm" och placera på plåten. Tryck lätt med en gaffel och toppa med lite daim. Grädda i ca 8-10 min eller tills de får en fin färg. Låt svalna men dela i snittar medan de fortfarande är ljumna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kalkonstroganoff - korvstroganoff med kalkonkorv
previous
Korvstroganoff med ris – Gräddbaserad och god korvstroganoff
Pastagratäng med chorizo
next
Pastagratäng med chorizo
Kalkonstroganoff - korvstroganoff med kalkonkorv
previous
Korvstroganoff med ris – Gräddbaserad och god korvstroganoff
Pastagratäng med chorizo
next
Pastagratäng med chorizo

Add Your Comment