Ingredients
-
Kött
- 400 g Lövbiff
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Neutral olja
- Salt
- Peppar
-
Såsen
- 25 g Smör
- 1 st Schalottenlök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 250 g små champinjoner
- 2 tsk Oxfond
- 1 tsk Kinesisk soya
- 2 dl Grädde
- 4 dl Mjölk
- Peppar
- Citronsaft
- 0.75 dl Finhackad persilja
-
Övrigt
- 400 g Pasta
- Parmesan
Directions
KRÄMIG LÖVBIFFSPASTA 🥳 Jättegott och enkelt. Perfekt när du vill laga något extra gott till helgen. Marinera biffen i bakpulver och tänk på att skära den mot fibrerna så blir den extra mör.
Steps
1 Done | Marinera köttetStrimla lövbiffen i tunna skivor och marinera sedan i bakpulver, olja, salta och peppra. Låt stå i en skål i rumstemperatur i ca 30 min. När köttet marinerats klart, stek den på stark värme i olja tills den fått fin färg och ställ sedan åt sidan. |
2 Done | SåsenFinhacka löken och dela champinjonerna. |
3 Done | Tillsätt mjölk och grädde och låt det puttra upp. Vänd i fond, soja och peppar. Låt nu det sjuda medan du väntar på pastan. Smaka av med citronsaft och salt. Red med med lite majstärkelse. |
4 Done | ServeraServera direkt med parmesan och lite mer persilja på! |