0 0
Krämig svampasta med citron – säsongspasta september

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
600 g Svamp (valfri)
30 g Smör
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
4 dl Vispgrädde
2 dl Mjölk
1 st Citron
2 tsk Kantarellfond
1 tsk Timjan
0.25 tsk Chilipulver
Peppar
Salt
Övrigt
400 g Pasta
Persilja
Parmesan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig svampasta med citron – säsongspasta september

  • 35
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Septembers säsongspasta blir inget mindre än en krämig svamppasta i en god citronsås. I detta recept kan du ha olika sortes svamp. Det lyxigaste är om du har plockat svampen själv men det går lika bra att köra med färdigköpt svamp.

Steg

1
Färdig

Ansa, skiva och stek svampen först helt utan smör eller olja så svampen får svettas ur vätska. När svampen tappat vätskan. Tillsätt smör och stek tills svampen fått yta. Salta. Ställ sedan svampen åt sidan.

2
Färdig

Stek lök i samma panna i smör tills den mjuknat. Pressa i vitlök, zest från citronen och tillsätt timjan och chilipulver.
Häll i grädden, mjölk och fond och låt koka upp. Pressa sedan i saft från en halv citron och vänd i svampen. Låt såsen puttra i 5-10 minuter på låg värme och koka under tiden pastan
Smaka upp med salt/mer fond och peppar.

3
Färdig

Red såsen med majstärkelse (ca 1 msk majstärkelse i 1-2 msk vatten). Smaka av igen och salta mer om det behövs.
Vänd sist i pastan.

4
Färdig

Servera

Servera pastan med persilja och parmesan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Tortellini i bacon- och broccolisås
Nästa
Chokladjordnötsbollar
Föregående
Tortellini i bacon- och broccolisås
Nästa
Chokladjordnötsbollar

Kommentera