Ingredients
-
Tonfiskröra
-
1 burk Tonfisk i vatten
-
2 msk Majonnäs
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 tsk Paprikapulver
-
4 st Cornichons (valfritt)
-
2 msk Finhackad persilja
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
400 g Pasta
-
0.5 st Gurka
-
10 st Körsbärstomater
-
5 st Rädisor
-
3 st Ägg
-
1 st Paprika röd
-
1 st Rödlök
-
1 burk Tonfisk i vatten
Directions
Krämig tonfisksallad med pasta. Slängs ihop på nolltid. Grönsakerna går att variera men jag gillar att ha ägg, tomater, gurka och rödlök. Men soltorkade tomater och sockerärtor är också gott till. Vill du inte a pasta går det också bra att utesluta den.
Tonfisksalladen håller bra i kylen i 2-3 dagar. Den funkar utmärkt att servera på bufféer eller ta med ut på picknick i kylväska.
Ska man välja tonfisk i vatten eller olja?
Jag brukar välja tonfisk i vatten om jag ska blanda den i en sås den oljan i tonfisken kan skära sig med de övriga ingredienserna, men ska jag bara toppa med tonfisk kör jag på tonfisk i olja.
Steps
1
Done
|
PreppÄggen kan du med fördel koka i förväg. |
2
Done
|
RöranSila av tonfisken och finhacka cornichons om du använder det. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. |
3
Done
|
Koka pastan. Hacka/dela/strimla under tiden alla grönsaker - tomater, gurka, rädisor, rödlök och paprika. |
4
Done
|
ServeraLägg över pastan på ett stort fat eller skål. |