0 0
Krispig och god tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g Tofu
2 dl Majsstärkelse
2 dl Havremjölk
0,5 tsk Chilipulver
0.5 tsk Salt
3 dl Panko

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krispig och god tofu

  • 45
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Krispig och god tofu. Tofu kan bli väldigt tråkig och smaklös om man inte smaksätter eller panerar den. Jag själv tycker att tofu blir godast panerad. Då smakar den nästan som nuggests. Lagom mjuk på insidan och krispig på utsidan. Tofun kan sedan servera till vad som helst – antingen i sallad, taco, till potatismos, ris. Ja du väljer själv!

Steps

1
Done

Sätt tofun under press

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Done

Tärna tofun och salta lätt.
Häll upp majstärkelse i en skål, valfri mjölk i en annan och en blandning panko i en tredje.

3
Done

Salta och blanda i chilipulver i majstärkelsen och vänd sedan tofun i majstärkelsen, sen i mjölken och sist i pankon. Vänd ett par bitar åt gången så att de blir ordentligt täckta.

4
Done

Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme på alla sidor tills den är gyllenbryn. Låt rinna av på hushållspapper.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
lättbakat bröd
previous
Lättbakat bröd – luftigt och gott bröd
minipannkakor - cereal pancakes
next
Cereal pancakes – minipannkakor
lättbakat bröd
previous
Lättbakat bröd – luftigt och gott bröd
minipannkakor - cereal pancakes
next
Cereal pancakes – minipannkakor

Add Your Comment