Ingredients
-
400 g Tofu
-
2 dl Majsstärkelse
-
2 dl Havremjölk
-
0,5 tsk Chilipulver
-
0.5 tsk Salt
-
3 dl Panko
Directions
Krispig och god tofu. Tofu kan bli väldigt tråkig och smaklös om man inte smaksätter eller panerar den. Jag själv tycker att tofu blir godast panerad. Då smakar den nästan som nuggests. Lagom mjuk på insidan och krispig på utsidan. Tofun kan sedan servera till vad som helst – antingen i sallad, taco, till potatismos, ris. Ja du väljer själv!
Steps
1
Done
|
Sätt tofun under pressDet här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
2
Done
|
Tärna tofun och salta lätt. |
3
Done
|
Salta och blanda i chilipulver i majstärkelsen och vänd sedan tofun i majstärkelsen, sen i mjölken och sist i pankon. Vänd ett par bitar åt gången så att de blir ordentligt täckta. |
4
Done
|
Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme på alla sidor tills den är gyllenbryn. Låt rinna av på hushållspapper. |