Ingredients
-
Pajdeg
- 3.5 dl Vetemjöl
- 125 g Smör
- 3 msk Kallt vatten
- 0.5 tsk Salt
-
Fyllning
- 400 g Kycklingfilé
- 0.5 st Purjolök
- 2 st Paprika röd
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 st Ägg
- 3 dl Vispgrädde
- 2 dl Créme Fraiche
- 0.5 tsk Paprikapulver
- Salt
- Peppar
Directions
God och enkel kycklingpaj med paprika och purjolök. Paj är perfekt när man behöver rensa lite grönsaker i kylskåpet. Du kan tillsätta fetaost, soltorkade tomater eller annat som du har hemma. Paj är också bra matlådemat och perfekt att frysa in.
Steps
1 Done | PajdegenBörja med att nypa ihop mjölet och smöret med mjölet. Addera sen lite kallt vatten i taget tills du får en smidig pajdeg. Tryck sedan ut den i din pajform. Ställ skalet i kylen en stund innan du förgräddar skalet. Förgrädda skalet i ca 10 min på 225 grader. |
2 Done | FyllningTärna och stek kycklingen med vitlök och lite salt och peppar. Tillsätt strimlad purjolök och stek ihop. Kycklingen behöver inte vara helt stekt då den kommer få gå klart i ugnen. |
3 Done | PajenLägg ner kycklingen i pajskalet, strö över tärnad paprika och häll sedan på stanningen. Toppa pajen med riven ost och grädda sedan i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min eller tills pajen stannat och är gyllene. |
4 Done | Låt pajen sätta sig och svalna en stund och servera sedan med en god sallad. |